Autor: Beta, N1

Novi Sad
01.08.2022.
18:16
Uslov za dobijanje subvencije države za kupovinu nekretnine po osnovu rođenja deteta jeste da majka u trenutku podnošenja zahteva ne poseduje nekretninu na svoje ime.
  • Adv

    02.08.2022 10:24
    @pravnik sa privatnog
    Deder prelistaj malo te bojanke iz kojih si učio a tvoju diplomu možeš lepo da iskoristiš za potpalu za roštilj - toliko vredi.
    Vrlo dobro sam upoznat sa "znanjem" studenata sa privatnih "pravnih" koji se nisu pomučili ni za jedan ispit. Da ne pričam da isti verovatno nisu u stanju da polože jedan dvosemestralni ispit tipa obligaciono ili uoravno pravo.
    Ja vas sa privatnih iz principa ne zovem kolegama - mi smo barem naše diplome teškom mukom stekli a ne na abc zaokruživanje.
    Pozdravi sudiju kada ga budeš odveo na ručak ;)
  • T

    02.08.2022 09:28
    T
    Od ove SNS sekte nista neuzimati! I crno ispod nokta bice vam naplaceno u trecem kolenu!!!
  • Liman 3

    02.08.2022 07:05
    Bagra.
  • Marta

    02.08.2022 06:35
    Muvaju obe strane.
    Muva ministarstvo, ali muvaju i mame. Ministatstvo ocigledno zaposljsva nekompetentne kadrove koji ne prave razliku izmedju predugovora i ugovora. A mame ocigledno muvaju sa agencijama. Predugovor, overen kod notara ima odredjene pravne posledice i moze biti utuziv. Zato se i OVERAVA kod notara. Predugovor bez overe, obican papir.
  • kizza

    02.08.2022 00:17
    ipak
    ..ne bih vam ni ja dao pošto se na kilometar vidi da nešto mutite, ili se ni toliko niste raspitali da ni ne zasluzujete subvenciju. Kupovao sam nedavno stan od investitora, predugovor sasvim normalna stvar. Kakve agencije i bakrači, šta jedna agencija ima veze sa tim, samo posrednik u kupovini (i to starogradnje, pošto se novi stanovi kupuju direktno).
  • Vakcinisani

    01.08.2022 23:44
    Ko je ovde lud?
    Potpišem ugovor, platim stan i da se ne upišem u katastar kao vlasnik? Pa to radi notar po službenoj dužnosti odma posle potpisa ugovora.
    Ili potpišem ugovor i ne dam pare prodavcu. Mogu da se sa tim ugovorom upišem kao vlasnik i da mu nikada ne dam pare. Koji prodavac na to pristaje?
    Predugovor kao i predračun nikoga ni našta ne obavezuje. Običan bezvredni papirić koji nije nikakva garancija ničega.
  • Uglješa

    01.08.2022 20:01
    Čuj sad ove, traži agencija ugovor. Kakva bre agencija, dogovaraju se kupac i prodavac, agencija se bavi samo posredovanjem.
    Inače, potpisivanjem ugovora ne postaje se vlasnik, već upisom u katastar.
  • Pravnik sa privatnog

    01.08.2022 19:50
    Za advokata
    Advokat, ostavi se privatnih fakulteta, najbolji student svih drzavnih fakulteta svih vremena pokazuje kakav je u primeni prava, a PF u Novom Sadu gubi redovno sporove protiv studenata. Tako da se ne bih previše hvalio.
  • Adv

    01.08.2022 18:49
    Elementarno nepoznavanje prava - potpisivanjem ugovora ne postajete vlasnik nepokretnosti (stana) već to pravo stičete tek nakon upisa prava svojine u katastru.
    Druga godina prava moliću lepo - to ih kanda ne uče na onim miki maus privatnim fakultetima.
  • Maja

    01.08.2022 18:49
    Bas bi bilo cudno...
    Pre izbora nije bilo fine stampe da se cita, a sad kao ovo moze, ovo ne moze. Nismo ni ocekivali od ove drzave da izadju u susret stanovnicima, banke su vaznije, placaju vise kome treba. Bitno da znaju da pljuju po zenama kako kao nece da radjaju. Jos jedna u nizu velikih sramota (ne)zakona i drzave!
  • Pa kako?

    01.08.2022 18:41
    Koga bre vi…
    Za pocetak… ugovor I aneks ugovora trazi agencija! A u ovom slucaju stan mora da bude kupljen od investitora, tj bez posrednika. Kako? Lagano ste nasli rupu
  • svasta

    01.08.2022 18:37
    Kakav vic.
    Zamisljam da odes sa agentom za nekretnine, nadjes stan i trazis predugovor uz obrazlozenje da ti treba za subvencije pa ce te se cuti za kupovinu jednog dana, kad drzava odgovori.
    Obicna prevara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna